BBQ Blog

Eerste keer indirect BBQ’en

Vandaag mijn eerste indirecte BBQ gedaan met een oude BBQ. De thermometer heb ik in een van de ventilatie gaten gestoken om de temperatuur te meten. Het is mijn eerste keer dat ik zoiets doe dus ik hoopte dat het stukje varkenshaas wat ik ging maken ook nog lukt. Voor een eerste keer viel het niet mee maar wel heel erg leuk om te doen.   😀

Bron: Southerndutchbbq

Wat heb ik gebruikt

  • Ongeveer 250 gram Varkenshaas
  • Peper
  • Zout
  • 25 ml Balsamico azijn
  • 25 gram Bruine suiker
  • Varkenshaas voorbereiden

Varkenshaas voorbereiden

Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen een mengsel van balsamico azijn en bruine suiker. Het is de bedoeling dat de balsamico azijn stroperig wordt. Gebruik eventueel wat meer azijn of suiker om dit doel te bereiken.

BBQ voorbereiden

Maak de BBQ klaar voor direct en indirect gebruik op een temperatuur van 200C / 400F.

Gooi en handje vol hickory snippers op de hete kolen. Grill vervolgens het varkenshaasje boven direct vuur kort aan. Pak vervolgens het varkenshaasje goed in in aluminiumfolie en voeg het mengsel van balsamico azijn en suiker toe. Plaats vervolgens het varkenshaasje terug op het indirecte gedeelte van de BBQ. Draai het vlees in de aluminiumfolie na 5 minuten even om (zorg dus dat je het varkenshaasje goed ingepakt hebt!). Laat het varkenshaasje vervolgens komen tot een kerntemperatuur van 58C / 136F. Dit duurt in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal het vlees vervolgens van de BBQ af en laat het nog 10 minuten rusten in de aluminiumfolie. Het vlees zal in deze periode nog wat na garen. Je wil uiteindelijk een temperatuur bereiken van 62C / 144F. Haal dan pas het vlees uit de aluminiumfolie. Het resultaat moet er ongeveer zo uit zien:

(de varkenshaas is volledig gaar dit kwam omdat ik alles door de helft had gedaan behalve de tijd 😳 , het smaakte wel, en wat wil ik het is de eerste keer 😉 )

IMG_1737 IMG_1738

 

 

Leave a Reply